Osta kartta verkosta

Kaavan pohjakartan (kanta­kartan) myynti internetin kautta on alkanut.

Osoitteesta arska.espoo.fi voit ostaa kantakartan dwg-, tif- ja pdf- muodoissa, osoitettuasi haluamasi aluerajauksen kar­talla. Palvelu toimii suomalais­ten verkkopankkien tunnuk­silla.

Rajapintapalvelut (WFS ja WMS)

Tuemme sähköisten palveluiden kehitystä ja käyttöönottoa. Ulkopuolisten käyttäjien sovelluksia varten julkaisemme aineistojamme standardien vektori- ja rasteri­rajapintojen kautta (WFS- ja WMS-rajapinnat).

Espoon WFS- ja WMS-rajapintapalvelut mahdollistavat Espoon Trimble Locus ‑paikkatieto­järjestelmästä julkaistujen ajantasaisten kartta-aineistojen hyödyntämisen ulkopuolisissa paikkatietosovelluksissa, karttaikkunoissa ja järjestelmäintegraatioissa. Rajapinnat on toteutettu OGC:n (Open Geospatial Consortium) määritysten mukaan.

WFS-latauspalvelun avulla voidaan hakea paikkatietokohteita eli vektorimuotoista paikka­tietoaineistoa, esimerkiksi kaupunginosat. Avoimen WFS-rajapinnan kautta on saatavissa myös Espoon 3D-kaupunkimalli.

WMS-katselupalvelun avulla kartta-aineistoa voidaan katsella rasterimuodossa (kartta­kuvina), esimerkiksi opaskartta. Avoimia aineistoja Espoon rajapintapalveluissa ovat mm. opaskartta, kaupunginosat ja postinumeroalueet.


Rajapintapalvelujen tarkempi tekninen kuvaus sekä yhteystiedot (pdf)

Rajapintapalvelujen avoimet aineistot (internetsivu)

Yhteystietomme

Postiosoite
Espoon kaupunki
Kaupunkitekniikan keskus
Paikkatieto
PL 41
02070 ESPOON KAUPUNKI

Asiakaspalvelu
Tekniikantie 15, 2. krs
Puh. 09 816 25500

Sähköpostiosoitteet
etunimi.sukunimi©espoo.fi